RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні вперше в історії затримали морського пірата: фото

В Україні затримали першого в історії країни морського пірата. Затриманий є жителем Миколаєва.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними відомства, чоловік почав працювати в міжнародній компанії, яка займається охороною комерційних судів від піратів. При цьому зловмисник сам захопив човен і вимагав 500 тисяч доларів.

Переговори між загарбником і власниками судна тривали чотири дні, після чого пірата вдалося умовити здати зброю і розблокувати човен за 6 тисяч доларів.

Зловмисник повернувся на плавучу базу охоронної компанії, захопив її арсенал і почав нові переговори. Він зажадав 100 тисяч доларів і погрожував викинути всю зброю за борт.

Компанія виплачувати викуп відмовилася і чоловік викинув частину зброї в воду. Зупинити його вдалося тільки силою.

"Пірата вдалося затримати вже в Україні. Під час спецоперації співробітників СБУ зловмисника викрили в Миколаєві. З часу приїзду на батьківщину він кілька разів змінював паспорта і місця проживання. Зараз йому оголошено підозру за ч. 1 ст. 446 КК України, тобто в піратстві , а саме - застосування насильства, грабежі або інших ворожих діях щодо екіпажу морського судна", - відзначили в спецслужбі.

Нагадаємо, що в Україну повернулися чотири українські моряки з танкера Captain Khayyam, який був затриманий в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року.