RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні викрили мережу агентів ФСБ, організовану екс-співробітником СБУ: фото

СБУ викрила агентурну мережу ФСБ Російської Федерації, яка діяла на території Херсонської області. Серед інформаторів були правоохоронці та чиновники.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Організатором мережі був колишній співробітник регіонального управління СБУ. Він звільнився зі служби у 2014 році і під час виїзду до Російської Федерації був завербований співробітниками ФСБ РФ”, - йдеться в повідомленні.

В їх “підпорядкуванні” для виконання завдань РФ були поліцейський, працівник прокуратури, співробітник СБУ в Херсонській області, посадовець ДСНС та колишній посадовець облдержадміністрації. Вони отримували щомісячну грошову винагороду та передавали інформацію через закриті канали електронного зв’язку.

Московський куратор - кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король, який спеціалізується на Україні. У 2015-2016 роках він перебував на окупованій частині Донецької області у складі ротаційної оперативної групи ФСБ під позивним “Мангуст”.

Під час обшуків вилучили: комп’ютерну техніку та засоби зв'язку, російську символіку, іноземну валюту (долари, євро, рублі).

Наразі резидента ФСБ РФ та його агента, співробітника СБУ, затримано відповідно до ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Стосовно інших членів мережі тривають невідкладні слідчі дії, за результатами яких будуть прийняті відповідні процесуальні рішення”, - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що контррозвідка СБУ затримала відомого сепаратиста, який приймав "конституцію ЛНР".