RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Все вказує на вбивство: стала відома важлива деталь загибелі в Києві білоруського активіста

У вівторок, 3 серпня, керівника "Білоруського Будинку" Віталія Шишова виявили повішеним у Києві, поліція не виключає версію вбивства з інсценуванням самогубства. Одна деталь, виявлена правоохоронцями на місці загибелі білоруського опозиціонера, вказує на те, що він міг бути убитий.

До річниці Білоруської революції: навіщо режим Лукашенка вбив Шишова

Про те, що виявила поліція на місці загибелі чоловіка, розповів глава Національної поліції Ігор Клименко на брифінгу.

Шишов зник вранці 2 серпня. Майже через добу, близько 7:40 було знайдено його тіло. За словами Клименка, поруч був мобільний телефон Шишова і три пенька. Два стояли один на іншому під деревом, а ще один лежав поруч. На одному з них знайшли відбиток людського сліду. Чи належить він загиблому, чи комусь іншому, ще належить з'ясувати.

При цьому зашморг (зі складеної вчетверо мотузки), на якому висіло тіло, був закріплений на дереві на висоті 3 м 8 см, висота пеньків, що стояли внизу - 50 см і 60 см, ще один близько півметра заввишки лежав поруч. При цьому зріст Шишова - 1,85 м.

Крім того, представник "Білоруського будинку в Україні" Юрій Шчучко розповів в ефірі Справжнього Часу, що Шишов повішений зі слідами побиття на обличчі.

Як розповідав "Апостроф", відомі українці відреагували на загибель Шишова в Києві - всі сходяться на думці, що це вбивство.