RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Допит тривав 9 годин: італієць зізнався у вбивстві громадянки України

У травні в Італії біля міста Кастельфранко ді Сотто в котеджі знайшли тіло 29-річної українки Христини Новак. В її вбивстві в ході девятичасового допиту зізнався італієць Франческо Люпино.

Про це повідомляє "Українська газета".

29-річна одеситка приїхала до Італії за туристичною візою до свого хлопця. Вона працювала в нічному клубі. На початку листопада 2020 року в селищі Орієнтал поблизу Пізи дівчина зникла. Вона перестала виходити на зв'язок після того, як за зберігання наркотиків і зброї затримали її 41-річного співмешканця.

За підозрою в причетності до її зникнення в березні заарештували Франческо Люпіно - сусіда і "партнера" у кримінальних справах її італійського співмешканця. Через два місяці справу було перекваліфіковано з "викрадення людини" в "умисне вбивство". Після п'яти місяців арешту, які він провів у в'язниці, італієць зізнався у вбивстві українки.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в місті Ліворно (Італія) в аварії загинув 35-річний українець Павло Матвієнко, який більше десяти років пропрацював на нафтопереробному заводі Eni.