RU  UA

Найкошмарніше літо: Грецію продовжує поглинати вогонь, але на цьому стихія не зупинилася

Вже тиждень у Греції не можуть приборкати масштабні лісові пожежі. Полум'я гасять із землі та з неба. Тим часом Японію накрив потужний тайфун, а в Індонезії почав вивергатися найбільш небезпечний вулкан.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Греція

Лісові пожежі у Греції вирують сьомий день поспіль. Неконтрольованою залишається ситуація на острові Евбея поблизу Афін, звідки довелося евакуювати тисячі людей.

Полум’я з острова швидко розрослося на кілька фронтів, покриваючи тисячі гектарів лісу. Жителі десятків сіл були вимушені покинути свої домівки.

Люди називають усе, що відбувається апокаліпсисом. Влада Греції охрестила це літо найкошмарнішим.

Японія

Японію накрив потужний тайфун "Лупіт". Через негоду евакуюють сотні тисяч мешканців. Влада називає цифру 300 тисяч 200 осіб, але вона не остаточна. Японські авіалінії скасували понад 60 рейсів.

Про небезпеку в першу чергу попереджають жителів південно-східних префектур - Хіросіми, Сімане та Ехіне. Очікується, що циклон переміститься в Японське море та призведе до сильних дощів і вітрів по всій території країни.

Індонезія

На острові Ява почав вивергатися найактивніший та найнебезпечніший індонезійський вулкан Мерапі. Він викинув у повітря стовп диму і попелу. Після вибуху по його схилах потекли потоки лави. Жителям селищ, розташованих на родючих схилах Мерапі, радять триматися на відстані хоча б п'яти кілометрів від кратера.

Останнє велике виверження вулкана Мерапі сталося в 2010 році. Тоді загинули 347 людей.