RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

СБУ затримала агента російської розвідки: зливав ворогу інформацію про новітню зброю ЗСУ на Донбасі

Співробітники контррозвідки виявили та затримали агента Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних Сил РФ, який передавав ворогу інформацію про українські сили і засоби в районі проведення ООС.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Відзначається, що іноземець тимчасово проживав в Україні і за завданням російських спецслужб періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації. За це йому платили.

"Російських "кураторів" цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, особовий склад підрозділів ЗСУ тощо", - розповіли в СБУ.

Шпигун був затриманий під час того, як електронними каналами зв'язку передавав військові відомості представнику спецслужб Росії. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Його взято під варту і незабаром йому оголосять про підозру.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці липня в Черкаській області викрили агента російської військової розвідки під час отримання секретної інформації про один зі складів артилерійських боєприпасів регіону.