RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Одесі на ЛГБТ-ході відбулися сутички "правих" з поліцією - понад 50 затриманих: фото і відео

У суботу, 28 серпня, в Одесі в рамках Прайда-2021 пройшов "Марш за рівні права і можливості", під час якого учасників акції охороняли співробітники поліції та нацгвардійці. Після закінчення ходи радикали напали на правоохоронців.

Про це в ході брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Микола Семенишин.

Радикально налаштовані молоді люди з газовими балончиками напали на правоохоронців через 20 хвилин після закінчення акції.

В результаті зіткнень 16 поліцейських і 13 нацгвардійців отримали опіки від газових балонів та інші травми. Затримано 51 правопорушника.

Дії зловмисників кваліфіковано за трьома статтями Кримінального кодексу України - ч. 2 ст. 345 (нанесення тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб з особливим цинізмом) і ч. ст. 294 (масові заворушення).

Раніше ми писали, що в Києві на Банковій представники ЛГБТ-спільноти спробували організувати т.зв.. "Рейвах-прайд", присвячений захисту прав сексуальних меншин.

У зв'язку з цим націоналісти організували альтернативну вуличну акцію, яка в результаті закінчилася масовими заворушеннями з силовиками. У зіткненнях постраждав і кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.