RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Вандали розкопали масове поховання жертв Голокосту в Україні: фото

У місті Рівне в урочищі "Сосонки" вандали розкопали масове поховання жертв Голокосту. Там спочивають останки понад 17,5 тисячі людей.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомила Об'єднана єврейська громада України.

"Вчора була виявлена яма глибиною більше 1,5 метра, видно численні кістки. Копач злякався перехожих і покинув місце злочину, залишивши після себе всі робочі інструменти", - йдеться в повідомленні.

Як розповів керівник організації "Рівненська єврейська громада" Геннадій Фраєрман, в ямі було видно людські кістки.

"Там відро, кістки, кістки зверху, рукавички. Була слідчо-оперативна група, знімали відбитки пальців з кирки, яку він залишив", - зазначив він.

На місце прибула поліція, відкрито кримінальне провадження, винних розшукують. Яму з людськими останками закопали.

"В ямі перебувала лопата, а поблизу - людські останки. За частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою) відкрито кримінальне провадження та проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєного злочину", - наголосила прес-секретар обласної поліції Світлана Карачун.

Санкція статті передбачає штраф до 3 400 гривень, арешт на строк до півроку, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Як писав "Апостроф", раніше невідомі вандали поглумилися з могили добровольця Олександра Коваля, який загинув у віці 18 років під Маріуполем під час бойового завдання.