RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Планувала кілька нападів: чому полтавська "амазонка" влаштувала стрілянину і що знайшли у неї вдома

6 вересня в Полтаві в школі №11 19-річна дівчина почала стріляти з арбалета і поранила двох вчителів. Стали відомі моторошні подробиці цієї справи.

Про це пише інтернет-видання "Полтавщина".

Як Таїсія Петрова розповіла співробітникам поліції, потреба у вбивстві прийшла уві сні. За словами дівчини, в ніч з 4 на 5 вересня їй наснилося, що вона повинна когось вбити. При цьому вона не змогла пояснити, чому здійснювала замахи на життя саме педагогів 11-ї школи.

Арбалет, який послужив знаряддям злочину, Таїсії подарували батьки на день народження.

Нагадаємо, о 10.00 дівчина зайшла в школу, піднялася на другий поверх і почала навмання відкривати двері кабінетів і відразу ж стріляти в вчителів. Першою була поранена вчителька української мови та літератури. Другий отримала поранення завуч школи.

Обеззброїв "амазонку" учень 9 класу, якому вона не опиралася. Після цього її затримали вчителя і викликали правоохоронців.

Джерело видання "Полтавська хвиля" повідомило виданню, що під час обшуку вдома у дівчини знайшли її щоденник і череп зі слідами засохлої крові.

У щоденнику Таїсія записувала свої плани на вересень. Вона мала намір зробити ще ряд нападів. Після цього дівчина збиралася підпалити власний будинок 22 вересня.

Також полтавська "амазонка" хотіла здійснити ще одне вбивство 28 серпня. Поки не встановлено, чи вдалося їй це зробити. У телефоні правоохоронці виявили фотографії розчленованих тварин.

Крім того будинку у Петрової знайшли фотографію її батька, списану символами, які нагадують ієрогліфи. Очі на фотографії - виколоті.

Таїсію направили на огляд, але результатів експертизи ще немає.

Варто зазначити, що дівчина вчиться на психолога в Національному університеті цивільного захисту України.

19-річній полтавці повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15 та частиною 2 статті 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали про значення принта на футболці, в якій Таїсія прийшла в школу №11, збираючись вчинити вбивство.