RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українські військові зловили бойовика: розповів про дідівщину, наркотики та алкоголь в "армії ДНР", відео

При спробі перейти лінію розмежування на Донбасі українськими військовими був затриманий бойовик, який в армії т.зв. "ДНР" був механіком-водієм танка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

Затриманим виявився Артем Костенко, який служив у батальйоні "Дизель". Він зізнався, що 2016 року вступив до лав бойовиків "ДНР", і повідомив подробиці своєї служби.

"У батальйоні 40 танків. Укомплектованість на 80% в основному строковики. Займалися в основному навчаннями на полігоні", - зізнається на допиті затриманий.

За його даними, в командному складі підрозділів "ДНР" є російські військові.

"Так у всіх частинах. Один командир з "ДНР", другий нібито з Росії - наставник, інструктор. Коли я прийшов, був Чингіз якийсь. Взагалі не росіянин. Начебто казах. Ротний з Донеччини. Про те, що з Росії, вони не приховували. Це і так всім зрозуміло було. Росіяни вважають себе царями", - заявляє Костенко.

За словами бойовика, сам він не бачив проявів дідівщини, але про такі факти чув. Що стосується наркотиків, то "там кожен по-різному переносить тяготи".

"Що є, те і вживають. В основному наркотики. Я перший раз в житті там у цій армії спробував метадон, первитин, чорний мак. Всі важкі наркотики, які тільки існують, спробував в цьому батальйоні. В [мирному] житті жодного разу... В руки голки не брав, поки не потрапив в армію "ДНР ", - каже Костенко.

Бойовик також розповів, що на непідконтрольній території у нього залишилися мати і дві бабусі.

Як повідомляв раніше "Апостроф", про українську армію на Донбасі продовжують вигадувати фейки, наприклад, до бійці ЗСУ нібито "замінували" дівчину.