RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Бойовики під час "навчань" обстріляли селище на Донбасі - є постраждалі серед цивільних: фото і відео

На Донбасі проросійські бойовики під час "навчань" здійснили обстріл населеного пункту аж ніяк не навчальними снарядами.

Про це повідомила в соціальній мережі Facebook прес-служба ГУ розвідки Міністерства оборони України.

Інцидент стався в селищі Иллария, що в Лутугинському районі тимчасово-окупованій частині Луганської області. Артилерійський обстріл був здійснений 16 вересня силами так званих підрозділів 2 АК (Луганськ) оперативного групування російських окупаційних військ.

Чергове порушення режиму тиші призвело до пошкодження будівлі храму Олександра Невського, який був побудований ще в ХІХ столітті. Також постраждали продовольчий магазин і місцевий будинок культури.

На щастя обійшлося без жертв або травмованих, але все ж мирні жителі теж постраждали. Їхнє майно було пошкоджено, через що люди, в черговий раз, потерплять матеріальні збитки.


"Командування російських окупаційних військ намагається приховати обставини і причини вказаної події і, цілком ймовірно, спробує перекласти відповідальність на підрозділи Об'єднаних сил зі звинуваченнями в обстрілі населених пунктів", - резюмували в прес-службі розвідки.

Раніше ми також повідомляли про те, як бойовики обстріляли житлові райони на Донбасі - поранений мер міста.