RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Досить заперечувати очевидне: родичі жертв MH17 жорстко звернулися до Путіна

У Нідерландах на слуханнях у справі МН17, голландець Йос Джаноттен, що втратив в авіакатастрофі дочку, закликав російського президента Володимира Путіна припинити заперечувати очевидне.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не розумію, як в Росії можуть працювати цілі групи людей, щоб приховати цей страшний злочин. Зокрема, такі люди як Путін і Лавров", - сказав Йос Джаноттен під час виступу в суді.

Він нагадав про загибель російського підводного човна "Курськ" і сказав, що хотів би запитати у Путіна, чи пам'ятає він, що тіла членів екіпажу піднімали нідерландці. За словами Джаноттена, як і родичі підводників, родичі загиблих у катастрофі МН17 шукають правди.

"Нехай Путін скаже, що це була помилка, нехай скаже щось і перестане заперечувати очевидне", - закликав нідерландець.

Також він розповів, що його дочка Ліка загинула у 26 років разом зі своїм коханим.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу Амстердам - Куала-Лумпур було збито в небі Донецької області. В результаті трагедії загинуло 298 осіб.

Об'єднана слідча група оголосила, що малайзійський Boeing 777 над Донбасом було збито системою "Бук", яка належить курській 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ.

Раніше ми писали, що прокурори Гааги в листопаді 2021 року скажуть свою заключну промову у справі про збитий у 2014 році пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".