RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Наймолодша жертва COVID-19 в Україні: на Прикарпатті померло немовля

У Коломийському районі Івано-Франківської області від ускладнень, викликаних коронавірусом, померло новонароджене немовля.

Про це повідомляє видання "Галка".

Як розповів директор Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб Руслан Савчук, на початку вересня 26-річна вагітна жінка мала проблеми із самопочуттям і звернулася в місцеву медустанову. Там їй зробили швидкий тест на COVID-19, який показав наявність хвороби, і направили в обласний перинатальний центр.

Однак від госпіталізації в пологовий будинок жінка відмовилася, і 11 вересня самостійно зробила ПЛР-тест в приватній лабораторії. Він виявився позитивним, і вагітна не звернулася до медиків, а лікувалася вдома.

18 вересня жінка поступила у коломийський пологовий та народила дівчинку. Одразу після народження стан дитини різко погіршився, її перевели у реанімацію через важкі дихальні розлади та підключили до апарату штучної вентиляції легень. Та немовля померло цього ж дня. Діагноз – вроджена пневмонія, а посмертний аналіз показав наявність у немовля вірусу COVID-19.

Нагадаємо, 2 вересня в Київській дитячій інфекційній лікарні від коронавируса померла дівчинка, якій було всього 21 день. До сьогоднішнього дня вона була наймолодшою жертвою COVID-19 в Україні.