RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Замах на Шефіра: що бачив кілер і як зрешетили автомобіль, фото

У МВС показали нові фотографії обстріляного автомобіля першого помічника президента України Сергія Шефіра і позицію кілера. Під час замаху було випущено 20 куль. 15 з них потрапили в машину, дві - у водія. Також виявлено три вихідні отвори.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

"Ми розуміємо, що ключовою метою була зупинка авто шляхом нейтралізації водія. Це видно, в тому числі й за почерком", - зазначив чиновник.

За його словами, автомобіль не був броньованим, а під обстрілом він перебував 4 секунди.

Єнін сказав, що використовувалися зброя з глушником і кулі угорського виробництва з м'яким сердечником.

"Кулі легко пройшли через двері авто, пошкодивши внутрішню обшивку", - зазначив заступник міністра.

Він повідомив, що є свідки нападу, яких допитали в першу годину після скоєння злочину, складено опис кілера. Окрім того, правоохоронці відстежили десятки тисяч телефонних дзвінків.

"Ми продовжуємо здійснювати складні експертизи, їх завершення зажадає ще деякого часу. Як тільки ми отримаємо додаткові відомості, ми вже їх отримуємо, але не можемо поділитися ними з суспільством... Тому що будь-яке розслідування не може проводитися онлайн, щоб злочинець або його спільники не могли скористатися інформацією і не змогли приховати додаткові сліди злочину", - додав Єнін .

Нагадаємо, в ході слідчо-оперативних дій у зв'язку з замахом на першого заступника Зеленського Сергія Шефіра поліція в лісі натрапила на жахливу і несподівану знахідку - труп людини.