RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Обіцяв мільйони доларів і забрати до США: шахрай обдурив українку на велику суму

В Умані жінка стала жертвою злочинної шахрайської схеми, внаслідок чого втратила майже 200 тисяч гривень. З аферистом вона познайомилася на сайті знайомств.

Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області.

Чоловік представився громадянином України, який живе і працює в США. При цьому в ході спілкування у них зав'язався роман, і той обіцяв забрати жінку в Штати для укладення шлюбу і подальшого сімейного життя.

"Пара познайомилась в інтернеті. Чоловік обіцяв забрати 37-річну жінку за умови, що вона отримає його пенсію, зароблену за два роки служби в США, і збереже два мільйони доларів в себе до його приїзду. Та щоб отримати вказані гроші, які мали надійти поштою, жінка, на прохання чоловіка, повинна була сплатити збір у сумі 185 892 гривень. Що вона і зробила", - зазначається у повідомлені.

При цьому потерпіла переказала гроші на картку клієнта українського банку.

"У неї не виникало жодних підозр, поки, "іноземець з інтернету" не попросив знову перерахувати майже сто тисяч гривень для нібито оформлення документів у поліції, пов'язаних з переїздом. Тоді жінка зрозуміла - її обдурили", - повідомили у пресслужбі.

Там також уточнили, що відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Апостроф, українці все частіше стають жертвами нової шахрайської схеми під час продажу автомобілів. Власники авто залишаються з порожніми руками: втрачають і машину, і гроші.