RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Вбивство співробітника тиру: молода злочинниця отримала серйозний термін і намагалася вчинити суїцид

Суд засудив до 15 років позбавлення волі Вероніку Моторіну, яка в лютому 2020 року застрелила співробітника тиру. Після оголошення вироку дівчина намагалася покінчити собою.

Про це пише "Полтавщина".

За словами дівчини на суді, хлопець довів її до депресії і вона пішла в тир, щоб убити себе, але чомусь вистрілила в інструктора. Вона в 18 років познайомилася з жителем Полтави в інтернеті і переїхала до нього жити. Однак стосунки не склалися і він попросив її піти. Вероніка дуже болісно відреагувала на розрив і пішла в тир, де вправлялася в стрільбі.

Взявши пістолет Марголіна, вона кілька разів вистрілила в 64-річного інструктора Ігоря Смолянинова, від чого той помер на місці. Іншому інструкторові вдалося відняти у неї зброю.

На суді Вероніка розповіла, що її колишній хлопець бив і принижував її і вона була настільки зломлена, що прийшла в тир, щоб убити себе.

"Я прийшла в тир, щоб позбавити себе життя, це було моє єдине бажання тоді. Мій колишній хлопець, Мірзаєв, довів мене до цього бажання ... Хапав мене за волосся, бив телефоном по голові, хапав за горло і викидав з квартири на вулицю посеред ночі ", - сказала дівчина.

Відправившись в тир, вона залишила гроші на дорогу додому, в Дніпро, якщо все ж таки не зважиться застрелитися. За її словами, коли в її пістолеті залишилося три патрона, вона вирішила відійти від інструктора і вистрілити в себе, але якимось чином вистрілила в нього.

"Я розумію, що через мою дурість загинула хороша людина. У мене взагалі не було ніяких образ до нього, я його перший раз бачила і за весь час нашого знайомства, я відчувала тільки позитивні емоції до нього, тому що він мене хвалив" , - додала Вероніка.

Приймаючи рішення, суд враховував такі факти: експертиза встановила, що на момент злочину Моторіна не страждала на психічні захворювання. Вона вистрілила в інструктора п'ять разів, і навіть якщо перший постріл був випадковим, то інші - ні.

Почувши свій вирок - 15 років в'язниці, Моторіна заплакала. Дорогою в СІЗО, дівчина витягла лезо і порізала руки. Її доставили в лікарню.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпрі жінка хотіла вчинити самогубство, але вбила свою дитину.