RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Загострення на Донбасі: ЗСУ зазнали втрат, але змусили ворога замовкнути

Протягом п'ятниці, 1 жовтня, бойовики на Донбасі 14 порушили режим припинення вогню, при цьому п'ять разів - застосовували заборонене "Мінськом" озброєння.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Біля Новозванівки і Новоалександрівки (неподалік Попасної) противник прицільно обстріляв наші позицій з мінометів калібру 120 мм і кулеметів великого калібру.

Міномети калібру 120 мм окупанти двічі застосували в бік Авдіївки. Під обстріл потрапив і сам населений пункт, в результаті чого пошкоджено житлові будинки та прилеглу територію.

Позиції ВСУ у Лебединського (Маріупольське напрямок) потрапили під обстріл з гранатометів різних систем.

Біля Луганського (Світлодарська дуга) ворог відкривав вогонь з кулеметів великого калібру.

Поблизу Водяного (на Приазов'ї) і Новолуганського (Світлодарська дуга) найманці застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

У напрямку Кримського (на Луганщині) окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

У Донецькій області за допомогою безпілотного літального апарату противник скинув гранатометні постріли біля Первомайського (під Донецьком).

В районі Нью-Йорка (під Горлівкою) ворог вів обстріл з кулеметів великого калібру, а також застосував БПЛА і скинув ВОГ-17.

Внаслідок ворожих обстрілів два бійці ССУ отримали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан обох поранених - задовільний.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь, чим змусили його припинити вогневу активність, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що на Донбасі "самоліквідувався" бліндаж бойовиків.