RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Напад на журналістів в держбанку: з'явилося відео конфлікту

Автор і ведуча програми журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях RFERL" Наталія Седлецька повідомила, що відеозаписи, видалені співробітниками служби безпеки державного банку "Укрексімбанку" за вказівкою голови правління Євгена Мецгера, вдалося відновити. На журналістів напали в приміщенні банку в понеділок, 4 жовтня.

Відповідне відео опубліковано в Youtube.

Зазначається, що файли з обох камер відновили технічні фахівці.

"Так, уявляю наскільки шоковані цим будуть в "Укрексімбанку". Адже вони були переконані, що докази знищено", - написала Седлецька.

На відео є запис усього інтерв'ю з головою правління, також чутно, як він наказує відібрати техніку і "вичистити все г***но".

"Володя, вирубай його, будь ласка, що він тут гуляє?", - запитує Євген Мецгер про оператора Олександра Мазура, який в цей час продовжував зйомку.

Крім того, в об'єктив потрапив момент нападу на оператора, коли співробітник банку силою відбирав у нього техніку. Його пізнали як директора департаменту безпеки банку Ігоря Тельбізова

Раніше ми писали, що під час інтерв'ю голові правління "Укрексімбанку" не сподобалося один з питань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні забрати камери та дістати з них касети. Щодо оператора застосовувалася фізична сила.