RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Держзрада і сприяння тероризму: Медведчуку оголошено нова підозра

У п'ятницю, 8 жовтня, народному депутату, лідеру політичної сили "Опозиційна платформа - За життя!" (ОПЗЖ), Віктору Медведчуку повідомили про нову підозру.

Про це інформує Служба безпеки України.

Дії, в яких підозрюють Медведчука, кваліфіковано за ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, народний депутат намагався підірвати енергетичну незалежність України, перешкоджаючи закупівлі вугілля в ПАР за допомогою своїх зв'язків у вищому керівництві країни після того, як Росія захопила частину Донбасу.

Як зазначили в Офісі Генерального прокурора, Медведчука також підозрюють в організації закупівель вугілля України у так званих "ЛДНР". Народний депутат схиляв керівництво країни до перерахування коштів безпосередньо ватажкам терористів.

Повідомляється, що протягом 2015 року за поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей перераховано не менше 200 млн гривень, і це не рахуючи готівки. Всього було заплановано передати ватажкам терористичних організацій понад 3,16 млрд гривень.

На думку Генерального прокурора України, дії підозрюваного надали Росії ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення підривної діяльності.

Нагадаємо, 2 вересня, Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту народному депутату Віктору Медведчуку ще на 60 діб.