RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бойовики активізувалися на Донбасі - за добу п'ять поранених бійців ЗСУ

Російські окупанти на Донбасі, які весь жовтень нарощували боєздатність своїх військ на захопленій території в Донецькій і Луганській областях, за минулу добу, 29 жовтня, 19 раз порушили режим припинення вогню, один з яких - із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями озброєння.

П'ятеро бійців ЗСУ отримали поранення, повідомляється в ранковому зведенні Штабу ООС.

Так, обстрілів бойовиків зазнали захисники Причепилівки, Зайцевого, Старогнатівки, Новотошківського, Новоселівки, Катеринівки, Водяного, Мар'їнки, Станиці Луганської, Лебединського та Павлополя.

Найманці РФ застосували автоматичні станкові гранатомети та гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.

"Внаслідок ворожих дій п'ятеро військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Воїни перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров'я поранених – задовільний ", - повідомили у Штабі.

Зазначається, що наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріл. Після опівночі, станом на 7 годину ранку, 30 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Як повідомляв "Апостроф", 28 жовтня на Донбасі були поранені двоє наших воїнів.