RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

У Києві помер відомий театральний режисер і народний артист України

У четвер, 4 листопада, пізно ввечері стало відомо про смерть 67-річного режисера Київського академічного драматичного театру на Подолі Віталія Малахова.

Про це заступник міського голови – секретар Київської міськради Володимир Бондаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Про причини смерті не повідомляється, проте відомо, що 26 жовтня Малахова госпіталізували до лікарні із сепсисом. Він перебував у тяжкому стані у реанімації. Режисерові мали імплантувати штучну нирку.

Малахов був театральним режисером, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка (2008 р.), народним артистом України (2008 р.), художнім керівником Київського академічного драматичного театру на Подолі.

Фото: Віталій Малахов

Про Малахова відомо, що з 1963 року він працював у Студії юних дикторів на Українському радіо.

1972-1977 навчався у Київському державному театральному інституті ім. І. Карпенка-Карого на факультеті режисури драми.

1977 року почав свою кар'єру на Українському телебаченні.

1978-1979 працював у Київському державному театрі російської драми ім. Лесі Українки

З 1979 року очолив Київський державний театр естради.

З 1985 по 1987 працював зі своєю трупою на базі Київського молодіжного театру.

1987 року створив свій театр — Київський драматичний театр на Подолі і до останнього дня був художнім керівником, директором Київського академічного драматичного театру на Подолі.

Він ставив спектаклі за В.Шекспіром, І.Драчем, Р.Кіплінгом, М.Булгаковим, О.Пушкіним, А.Чеховим, М.Кулішем, Л.Піранделло, Т.МакНеллі, Г.Квіткою-Основ'яненком, І.Карпенком-Карим, І.Франком та іншими зарубіжними, російськими та українськими сучасними та класичними авторами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 31 жовтня в Одесі на 84-му році життя помер відомий український дитячий письменник та поет, лауреат Національної премії України ім. Шевченко Володимир Рутковський.