RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Пройшов Іловайськ і полон: у Львові від ковіда помер ветеран АТО

У п'ятницю, 5 листопада, у Львові помер ветеран АТО Юрій Досяк. 37-річний військовий пройшов Іловайський котел та 119 днів полону.

Про це повідомляє прес-служба Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій на своїй сторінці у Facebook.

"З глибоким смутком повідомляємо, що сьогодні вранці відійшов у вічність учасник бойових дій Юрій Досяк - боєць-добровольець батальйону "Донбас", який вижив в Іловайську, повернувся з полону... але на жаль, тут недуга виявилася сильнішою" , - йдеться у пресі-службі.

Як зазначається, Досяк знаходився в лікарні. Він тиждень лежав у медичній комі з великою двосторонньою пневмонією, був під апаратом ШВЛ. Сім'я ветерана вірила, що він прийде до тями, всією Україною збирали гроші на його лікування, але вранці його не стало.

Юрій Досяк – 1984 року народження. Він брав участь у Революції Гідності. Коли розпочалася війна на Донбасі, записався добровольцем у батальйон "Донбас".

Раніше ми писали, що стало відомо про смерть ветерана АТО, який був тяжко поранений у боях за Мар'їнку. Артем Черняк помер в Одеському військовому медичному шпиталі 10 квітня. Ветеран АТО прославився під псевдонімом Ізя, він брав активну участь у битвах за Мар'їнку та пережив снайперське поранення. Медики діагностували у нього ішемічну хворобу серця. Про смерть ветерана повідомили друзі Артема Черняка.