RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Наркота, судимість і тато-чиновник: що відомо про нового харківського мажора, який влаштував ДТП

У Харкові в четвер, 11 листопада, позашляховик Toyota Land Cruiser зніс двох підлітків на "зебрі". Після зіткнення автомобіль ще кілька десятків метрів тягнув 13-річну дівчинку проїжджою частиною. Винуватцем моторошної аварії на проспекті Науки виявився черговий мажор, який міг бути під дією наркотиків.

Сайт "Апостроф" зібрав усю відому на цей час інформацію про підозрюваного.

Наркотики

У мережі було викладено відео, на якому водій Land Cruiser, який збив дітей на пішохідному переході перед інцидентом шукав закладку з наркотиками.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомляв, що винуватець ДТП раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 309 КК України за незаконне виробництво або зберігання наркотиків, але з невідомих причин справа до суду не дійшла.

Батько-чиновник

“Як кажуть сусіди, батько сина постійно відмазував від поліції та на відміну від Колі Харківського у нього є гроші, зв'язки та влада”,пише “ТРУХА Харків”.

Підозрюваний у ДТП ніде не працював, проте їздив дорогою машиною.

"Сусіди кажуть, що він не працює, відрізнявся дивною поведінкою. Постійно по пів дня під будинком і в машині, машина вся побита" , - продовжує видання.

Горе-автомобіліст може бути сином голови Краснокутської райдержадміністрації (а раніше Харківської РДА) Юрія Раіни. За інформацією іншого джерела, це 34-річний Дмитро Лисенко.

Що загрожує винуватцю ДТП

Постраждалі підлітки 13-річні хлопчик та дівчинка зараз перебувають у медичній установі із забоями та струсом головного мозку. Дівчині наклали шов на голові. Стан обох стабільний, за оцінками медиків – середньої тяжкості.

Харківська поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Лисенку загрожує ув'язнення на строк від трьох до восьми років.

Винуватця аварії у травні поточного року було засуджено до трьох років позбавлення волі за скоєння крадіжки з випробувальним терміном на 1 рік

Раніше ми писали, що Лисенко перед тим, як здійснити ДТП, кілька разів порушував правила дорожнього руху – перетинав подвійну осьову та виїжджав на зустрічну.