RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

​Боевики усилили обстрелы на Донбассе: в ход пошло тяжелое оружие

Проросійські бойовики на Донбасі продовжують зривати режим тиші. У неділю, 14 листопада, вони 19 разів обстріляли позиції ЗСУ, при цьому сім разів – із застосуванням забороненої "Мінськом" зброї.

Про це штаб операції Об'єднаних сил повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

У напрямку Невельського (під Донецьком) окупанти вели вогонь зі 120мм мінометів та 122мм артилерії. У селищі було пошкоджено житлові будинки та прилеглу територію.

Неподалік Чермалика (під Маріуполем) ворог двічі застосував протитанковий ракетний комплекс.

Поблизу Причепилівки (на Луганщині) російські найманці били зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також кулеметів великого калібру. А околиці селища були заміновані мінами ПОМ-2.

Біля селища Оріхово-Донецьке (на Луганщині) ворог відкривав вогонь із 152мм артилерії.

Біля Катеринівки (неподалік Попасної) противник двічі обстрілював наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі Новолуганського (Світлодарська дуга) бойовики двічі застосовували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Неподалік Золотого-4 (біля Попасної) окупанти тричі відкривали вогонь, застосувавши 82мм міномети мм, гранатомети та кулемети великого калібру.

У бік Кримського (на Луганщині) ворог двічі вів вогонь із 82 та 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї.

Позиції ЗСУ поблизу Новоолександрівки (біля Попасної) потрапили під обстріл 120мм мінометів.

У напрямку Південного (під Горлівкою) бойовики обстріляли позиції ЗСУ із гранатометів.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріл.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що внаслідок обстрілу бойовиками позицій ЗСУ 14 листопада тяжке поранення отримав медик.