RU  UA

Обережно, підробка: поліція накрила горе-підприємців, які "розводили" українців

Шахраї з Київщини, Львова та Хмельницького вирішили заробити на іменах світових брендів. Відкрили онлайн-магазини, а за відомими етикетками сховали підпільний продукт власного виробництва. Зловмисників затримала поліція.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

На підпільних цехах зловмисники виготовляли та зберігали оливкову олію, вино, хамон, фісташки, цукерки, чай, каву та інші продукти харчування. Оборудку затіяли 18 горе-підприємців, яких затримали правоохоронці.

Псевдо-імпортні продукти фасували в упаковки з логотипами світових виробників. А далі продавали в інтернет-магазинах, на сайтах оголошень чи великих українських та закордонних оптових ринках.

“Правоохоронці встановлюють збитки завдані правовласникам. Було проведено 44 обшуки у виробничих цехах, складських приміщеннях, офісах, автівках та за місцями мешкання фігурантів. Вилучили виробниче обладнання для виготовлення оливкової олії, фісташок та вина, тару для розливу продукції, близько 60 тонн сировини та 160 тонн фальсифікованої готової продукції. Також було вилучено 4,5 мільйони гривень”, – розповіла старший інспектор з ОД Департаменту кіберполіції НПУ Анна Селезньова.

Поліція відкрила кримінальне провадження. Справу під свій контроль узяв Офіс генпрокурора. Невдовзі фігурантам оберуть запобіжні заходи.