RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Собирал данные о патриотах: в Харьковской области агент спецслужб РФ устроился в горсовет.

У Харківській області викрили агента російської спецслужби, який під прикриттям чиновника міськради збирав розвідувальну інформацію про військові об'єкти.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними відомства, працівника Харківської міськради було завербовано псевдочиновником ДНР.

"Зловмисник отримав від куратора завдання збирати інформацію про військові об'єкти регіону, особовий склад української спецслужби та підрозділів Збройних сил України", - йдеться у прес-службі.

Зазначимо, що "замовників" цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою, види озброєнь українських військових.

"Інформатор входив до агентурного апарату одного з так званих «депутатів Народної ради ДНР 2 скликання». За кураторством ФСБ РФ вони проводили збір розвідувальної інформації, яку «замовники» використовували для проведення пропагандистських інформаційних кампаній з метою розхитування ситуації в Україні", - резюмували у відомстві.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Раніше "Апостроф" писав про те, що ФСБ повідомила про затримання "українського шпигуна" - мешканця окупованої Ялти Юрія Ломенка.