RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скандал із "порушенням" Україною кордону з Білоруссю отримав продовження

У неділю, 5 грудня, Білорусь викликала військового аташе України через нібито порушення повітряного простору українським вертольотом Мі-8 4 грудня. Аташе вручили ноту протесту.

Про це повідомляє міністерство оборони Білорусі.

Білоруське відомство вважає, що український вертоліт у районі пункту пропуску "Нова Рудня" пролетів близько одного кілометру від кордону Білорусі на висоті 100 метрів.

Міноборони Білорусі зазначило, що українському аташе вручили ноту через нібито "порушення, що почастішали, українською стороною Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі".

"Військовому аташе було доведено, що українська сторона уникає діалогу для вирішення спірних питань, як міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно", - йдеться у повідомленні.

Відомство навело факти "ухилення" української сторони від виконання зобов'язань у рамках регіональних заходів довіри та безпеки. Білорусь також обурилася спецоперацією "Полісся", яку прикордонники України проводять близько кордону у Київській області для відпрацювання реагування на можливу міграційну кризу.

"Сукупність даних фактів може свідчити про можливість появи загрози безпеці Республіці Білорусь у південному напрямку", - заявили у білоруському Міноборони.

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України заявила, що заява Мінська про порушення українських прикордонників повітряного простору - не відповідає дійсності.