RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Зняли з рахунків українців мільйон: поліція прикрила масштабну схему з терміналами

Кіберполіція розкрила та зупинила масштабну схему, за допомогою якої зловмисники привласнили 1 мільйон гривень із банківських рахунків громадян України.

Про це повідомили на офіційному порталі МВС.

Зловмисники створювали власне скімінгове обладнання. Його вони встановлювали на POS-термінали, завдяки чому зчитували дані банківських карток громадян. Це дозволяло зловмисникам виробляти дублікати банківських карток, збільшувати їхні кредитні ліміти та переводити в готівку чужі кошти.

Банда складалася з п'яти осіб – мешканців Кам'янського. Їх викрили у протиправній діяльності працівники управління протидії кіберзлочинам Дніпропетровської області.

Організували схему двоє чоловіків віком 31 та 29 років. Вони залучили на свій бік ще трьох спільників – своїх знайомих. Зловмисники тимчасово працевлаштовувалися до закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі. Там вони таємно використовували власні POS-термінали, за допомогою яких отримували доступ до банківських карток клієнтів, включаючи PIN-коди.

За попередніми даними, у такий спосіб їм вдалося скомпрометувати приблизно 200 банківських карток українців. Загальна сума збитків становила 1 мільйон гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили безліч доказів їхньої причетності до цієї схеми.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Раніше ми повідомляли, що шахраї придумали нову схему обману українців.