RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Дніпрі рибалка впіймав величезного сома-людожера вагою 50 кг: фото

На одному з міських пляжів міста Дніпро було загарпунено і після активної та тривалої боротьби витягнуто на берег 50-кілограмового сома.

Про це любитель підводного полювання Олександр Громадський повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

За словами рибалки, він чув страшні історії про сомів-людожерів, які мешкають у глибині Дніпра, які могли проковтнути повністю птахів, свійських тварин і змушували посивіти водолазів, тому вирішив влаштувати полювання на підводне чудовисько.

Громадський розповів, що зустріти сома-людожера вдалося на заглибленні, яке почалося одразу за краєм купальної зони. Сом ніби зайняв це місце в очікуванні чергових роззяв, які могли б стати його здобиччю.

Рибалка вистрілив у сома і гартований гарпун пронизав його товстенну спину. А ході боротьби величезна риба тягла рибалку на глибину, а той намагався утримати її за мотузку, що з'єднує гарпун із рушницею для підводного полювання.

Сом атакував мисливця за ногу і спробував відкусити склопластикову ласту. Вона луснула під тиском щелеп рибини, тому закінчити цей бій і відбуксирувати сома на берег вдалося з труднощами.

Олександр ледве зміг підняти сома, щоб зробити фото.

Нагадаємо, у Парижі біля Лувру впіймали величезного сома, якого місцеві жителі назвали справжнім чудовиськом. Ця риба великих розмірів не схожа на ту, яку французькі рибалки ловлять щодня.