RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Філіппіни накрив потужний тайфун: багато жертв та руйнувань, відео

На Філіппіни обрушився потужний тайфун "Рай", через який загинуло понад 30 людей, вийшли з ладу система електропостачання та зв'язку, а також відбулися масові руйнування переважно в центральній частині держави.

Про це повідомляє сайт Associated Press.

Тайфун обрушився на південно-східне узбережжя країни 16 грудня, у четвер, але навіть з часом масштаби лиха залишаються неясними, адже в деяких провінціях досі немає електрики та мобільного зв'язку.

В епіцентрі тайфуну вирують стійкі вітри зі швидкістю 195 км/год і пориви до 270 км/год, це один із найсильніших тайфунів за останні роки.

Першим прийняв на себе удар стихії філіппінський острів Сіаргао. На сьогоднішній день, невідомо, наскільки сильно він постраждав, але, за словами влади, острів практично повністю зруйнований. Завдані збитки оцінюються в $400 млн.

Через руйнування поки що важко зрозуміти точну кількість загиблих, не виключено, що їх набагато більше, ніж заявлено в офіційних джерелах. Провінції потребують термінового отримання медикаментів та продовольства. Деякі лікарні через руйнування не мають змоги відкритися, щоб прийняти постраждалих.

Крім того, було порушено пасажирське та вантажне сполучення островів з іншими частинами Філіппін.

Раніше ми писали, у жовтні Філіппіни накрив смертельний шторм "Компасу".