RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​У Львові каналізаційним люком убило дитину: під підозрою два чиновники

У Львові повідомлено про підозру двом посадовцям комунального господарства, яких звинувачують у порушенні норм безпеки дорожнього руху. Їхні дії призвели до аварії, у якій загинула 10-річна дитина.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Львівській області.

Йдеться про начальника та спеціаліста відділу комунального господарства однієї з районних адміністрацій Львівської міськради.

У пресслужбі розповіли, що трагедія сталася 21 березня цього року. Тоді загинула дитина від удару каналізаційним люком, який відлетів від наїзду авто. Як з'ясували слідчі, на вулиці Зеленій 47-річний житель Львова на службовому авто «Mitsubishi L200», наїхав на люк, який зірвався з місця кріплення, він влучив у лобове скло авто «Acura MDX» під керуванням 35-річного львів'янина, що їхало на зустріч. Люк розбив скло та вбив 10-річного хлопчика. Він сидів на передньому пасажирському сидінні «Acura MDX».

Слідчі дійшли висновку, що вищевказаними чиновниками, відповідальними за утримання доріг, не було вжито необхідних заходів для того, щоб своєчасно виявити та ліквідувати пошкодження люка: не було встановлено довкола небезпечної ділянки попереджувальних знаків. Відтак, водії обох авто були нездатні завчасно виявити перешкоду, вживши відповідних заходів.

Кримінальне провадження відкрите за статтею 288 (Порушення нормативно-правових актів, норм і правил, що стосуються убезпечення дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) ККУ. У разі доведення вини - їм загрожує до п’яти років в'язниці.

Очікується, що суд невдовзі має обрати підозрюваним запобіжні заходи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Львові 20 листопада маршрутка на пішохідному переході збила двох жінок. Одна із постраждалих померла від отриманих травм.