RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​В Одесі тюремники поранили в'язня, що втік із СІЗО: подробиці

Одеські тюремники поранили в'язня, який намагався втекти зі слідчого ізолятора. Цей факт розслідують поліцейські, розпочали і службове розслідування щодо дій постового.

Про це повідомляє пресцентр Національної поліції Одеси.

Зазначається, що тюремники завадили втекти 34-річному уродженцю Харківщини. Він був арештований за підозрою у скоєнні наркозлочину, передбаченого частиною 3 статтею 307 Кримінального кодексу.

26 грудня близько 7:00 ранку черговий сповістив постового про правопорушника, який біг до стін СІЗО. Працівник внутрішньої служби, побачивши втікача, попередив, що застосує вогнепальну зброю у рамках закону "Про Національну поліцію". Спочатку вистрілив у повітря, коли чоловіка це не зупинило - постовий вистрілив у бік втікача, поціливши в ногу. Чоловікові викликали "швидку" та доставили в лікарню.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом замаху на втечу з-під варти за ч.2 ст.15 та ч.1 ст.393 ККУ, за якими правопорушнику загрожує три-п’ять років позбавлення волі. Зараз встановлюють всі обставини події.

Розпочато і службове розслідування для надання правової оцінки діям постового. Співробітники ДБР Одеської області внесли відомості в ЄРДР за ч.2 ст.365 ККУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Києвом волонтер забив до смерті пацієнта реабілітаційного центру.