RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Києві помер розвідник, який воював на Донбасі: фото

У понеділок, 27 грудня, у Києві від раку помер розвідник 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Кирило Недін із позивним "Адєса".

Про смерть повідомив його побратим Максим Ємець із 24-ї бригади імені Короля Данила, передає "Суспільне".

34-річний Кирило родом із Одеси. Перш ніж стати військовим, був моряком. Брав участь у одеському Майдані. У серпні 2014 року пішов служити у ЗСУ. Воював у добровольчому батальйоні УНСО. Згодом у складі 54-го окремого розвідбатальйону поїхав воювати на Донбас.

2021 року у Кирила почалися проблеми зі здоров'ям.

"Виникло якесь новоутворення на плечі. Він пішов у шпиталі — Сєвєродонецький, Харківський, Київський. У столиці йому діагностували онкологію. Він пройшов три курси хіміотерапії, добре себе почував. Цього року у жовтні я був у нього в гостях. У Кирила був добрий настрій, він готовий був далі виконувати бойові завдання”, - розповів побратим.

Максим востаннє спілкувався з другом 26 грудня.

"Він дзвонив мені і позавчора, щодня дзвонив. Розповідав про протоколи лікування, казав, що йде на покращення. Сьогодні вранці мені зателефонувала його дівчина і сказала, що мого друга не стало...", - розповів Ємець.

Кирила поховають 29 грудня в Одесі.

Як повідомляв «Апостроф», у жовтні через важку хворобу помер Олександр Чекалов, один із перших добровольців, які воювали на Донбасі.