RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Хакерська атака на НБУ: центробанк попередив про загрозу безпеці

Інформаційні мережі Національного банку також зазнали хакерської атаки. Зашкодити вебресурсам НБУ намагалися хакери з різних країн світу.

Про це повідомляє пресслужба Центробанку.

Зазначається, що спроби зовнішніх хакерських атак фіксували останні кілька днів. Зокрема, минулої ночі, з 13 на 14 січня, під час глобальної атаки на низку урядових вебресурсів. Їх вдалося нейтралізувати.

У пресслужбі наголошують, що інформаційні системи НБУ продовжують працювати у штатному режимі. Серед іншого йдеться також про систему електронних платежів, якою послуговуються банки, офіційний сайт, а також всю внутрішню комп'ютерну мережу.

Регулятор пояснив, що захист Національного банку та банківської інфраструктури доволі надійний від шахрайських дій. Він ґрунтується на новітніх технологій кіберзахисту, використанні комплексів та систем захисту, механізмів обміну даними про кібератаки між Центром кіберзахисту Нацбанку, іншими держорганами, банками та іншими фінансовими установами.

Водночас НБУ закликав банки та всіх учасників фінансового сектору посилити заходи безпеки для протидії ймовірним хакерським атакам.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на п'ятницю, 14 січня, група невідомих хакерів заблокувала роботу низки урядових сайтів. У СБУ переконують, що витоку персональних даних не сталося.