RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Хакери знову "поклали" сайти української влади: що відомо про атаку

У ніч проти п'ятниці, 14 січня, група невідомих хакерів заблокувала роботу низки органів української влади. Серед них виявилися Кабмін, міністерства та деякі держслужби.

Про це повідомляє сайт "Апостроф".

Так, при спробі зайти на центральний портал українського уряду, Держслужби з надзвичайних ситуацій, міністерств освіти та науки, агрополітики, закордонних справ, порталу держпослуг "Дія", Держказначейства браузер видає "Помилка 502" або "Не вдається отримати доступ до сайту. Перевищено час очікування відповіді" .

У Міністерстві освіти закликали, поки тривають роботи з усунення несправності, а також працює кіберполіція, користуватися іншими офіційними вебресурсами МОН у Facebook, Telegram, Twitter, YouTube, Instagram та TikTok.

Днем раніше хакери поклали сайт Нацуніверситету харчових технологій у Києві.

Водночас сайти президента України, СБУ, МВС, РНБО та Міноборони працюють.

У мережі вже з'явилося антиукраїнське повідомлення від невідомих, які заявили, що це покарання українцям за ОУН, УПА, Волинь, Галичину та історичні землі.

Нагадаємо, 27 червня 2017 року на Україну обрушилася масштабна кібератака. Тоді вірус Petya.А, "поклав" сайти та внутрішні системи десятків українських компаній і навіть уряду.