RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Бойовики активізувалися на Донбасі: ЗСУ зазнали втрат

У вівторок, 25 січня, активізувалися проросійські бойовики окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у Facebook.

З початку доби російсько-терористичні формування 5 разів порушували режим припинення вогню. Під обстрілами опинилися українські бійці поблизу населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Широкине, Пищевик.

За даними штабу ООС, окупанти застосували великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем і калібрів (йдеться про автоматичні та станкові протитанкові гранатомети - "Апостроф"), а також легку стрілецьку зброю. У районі населеного пункту Пищевик найманці застосували безпілотний літальний апарат – за його допомогою на позиції українських військових було скинуто ВОГ-17.

В результаті двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення. Стан одного кваліфікується як легкий, а другого - як важкий. Українські захисники відкрили вогонь у відповідь, змусивши противника припинити провокації.

Поранених бійців доправили до шпиталю, рубежі залишилися незмінними.

Варто також зазначити, що декілька днів тому терористи один раз обстріляли наші позиції у зоні ООС. Також було зафіксовано 3 обстріли з боку бойовиків, один український військовий зазнав поранення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що співробітники СБУ затримали на Луганщині екс-бойовика невизнаної "ЛНР", який втік з ОРДЛО заради української пенсії.