RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

На Прикарпатті "домашній" лев тримає у страху всю округу: подробиці та відео

У прикарпатському селі Старуня Івано-Франківської області живе в звичайному дворі півторарічний лев. Екзотична тварина вже кілька місяців тримає в страху місцевих мешканців.

Про це розповідає "Апостроф" з посиланням на сюжет ТСН.

У дитинстві лев був маленький і просто іноді гарчав за парканом. Така поведінка ще не викликала бурхвилої реакції односельців. Однак коли хижак почав тікати з дому, розгулюючи полем, біля заправки та місцевого кафе, люди забили на сполох.

Найбільше селяни хвилюються за своїх дітей, адже господар 160-кілограмового лева часто його вигулює, тримаючи на звичайному повідку. Люди бояться, що колись чоловік не втримає лева і він побіжить селом.

Місцеві вже викликали і поліцію, і дільничок, проте результату немає.

Андрій Сидорук, власник хижої тварини, заперечує, що лев тікав зі складу, на якому живе, та гуляв сам. При цьому сам хвалиться у соціальних мережах тим, що гуляє зі своїм "домашнім" улюбленцем серед людей.

Чоловік запевняє, що лев абсолютно безпечний, і він навіть їздить з ним на задньому сидінні звичайної машини. Також господар показав клітку лева, оснащену електричним захистом.

Сидорук пояснив, що викупив лева в Київській області ще маленьким, аби врятувати від смерті. А ще сказав, що має документ на хижу тварину, продемонструвавши ветеринарний паспорт.

Зоозахисники стверджують, що без відповідних умов законодавство забороняє тримати таку тварину. Даний випадок може кваліфікуватися як жорстоке поводження з твариною. Лева, на думку зоозахисників, неохідно віддати в реабілітаційний центр диких тварин, а потім у спеціальні заповідники Африки.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, що в київському ботанічному саду помітили великого вовка: відео.