RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Расстрел в Днепре: подробности о состоянии пострадавших

У ЗМІ з'явилися перші подробиці про стан здоров'я бійців, які постраждали під час стрілянини в Дніпрі на території заводу "Південмаш".

Про це повідомив під час брифінгу головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Так, стало відомо, що чотирьох солдатів, яких у ніч на 27 січня поранив їхній товариш по службі – нацгвардієць Артемій Рябчук, прооперували. При цьому троє постраждалих перебувають у реанімації, двоє з яких у дуже тяжкому стані.

За словами Риженка, коли він прибув до приймального відділення лікарні, то туди вже доставили трьох військовослужбовців із вогнепальними пораненнями живота. Найважчим із них був хлопець на ім'я Ігор. У нього була діагностована контузія печінки та внутрішня кровотеча (в черевну порожнину потрапив десь літр крові). Його одразу забрали до операційної.

"Він залишається у важкому стані у відділенні реанімації політравми, йому надають допомогу. Прийшов до тями, все йде, як належить", - додав Риженко.

Другий постраждалий – 22-річний Владислав. Він був поранений у ліве стегно. Головлікар стверджує, що куля зупинилася за кілька міліметрів від стегнової артерії. Стан хлопця тяжкий, але ближчий до середнього. Зараз він також перебуває у реанімаційному відділенні.

Третього солдата поранили в ділянку сідничного м'яза. Наразі його прооперували і він уже йде на поправку. Його життю нічого не загрожує.

За словами Риженка, найважчою була 22-річна дівчина на ім'я Женя. Головлікар встиг з нею поговорити. За його словами, у потерпілої часткова втрата пам'яті.

Вона отримала три поранення – у живіт у область пупка, у плече та у праве коліно. Її стан був дуже важким, оскільки "весь кишечник розбитий".

Дівчину прооперували, вона у критичному стані.

П'ятий потерпілий перебуває у 16-й міській лікарні, у нього поранення грудної клітки, стегна та плеча.

За даними МВС, нацгвардійці та поліцейські масово здають кров для постраждалих колег.

Раніше ми повідомляли, що стрілка з Дніпра звинувачують за трьома статтями.