RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У ДБР відповіли на чутки про суїцид "дніпровського стрільця" Артема Рябчука

У вівторок, 1 лютого, стало відомо про те, що в камері слідчого ізолятора наклав на себе руки Артемій Рябчук, після чого відбулося офіційне спростування. "Дніпропетровський стрілець" перебуває в камері, а його життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Сьогодні в інформаційному полі поширюється чутка про самогубство Артемія Рябчука, підозрюваного у розстрілі військовослужбовців Нацгвардії у Дніпрі. Ця інформація повністю не відповідає дійсності", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний перебуває під вартою, а його життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Джерела у правоохоронних органах повідомили "Сегодня", що Рябчук зараз читає книгу в камері. Він утримується під вартою на загальних підставах.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід військовослужбовцю Національної гвардії Артемію Рябчуку. Його відправили під варту без альтернативи внесення застави. Він перебуватиме під вартою до 27 березня 2022 року.

На суді Рябчук визнав свою провину і сказав, що шкодує про те, що сталося. Він просив, щоб його відправили до СІЗО, а не на гауптвахту. За його словами, він не хоче повертатися туди, де з нього знущалися.

Пізніше в мережі з'явилась група на підтримку "дніпровського стрілка" Артемія Рябчука під назвою "В поддержку Артема Рябчука", де учасники збирають гроші на допомогу матері, приватного адвоката та речей у СІЗО.