RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Затримано сепаратистку з банди "П'ятнашку", яка воювала проти ЗСУ

Служба безпеки повідомляє про затримання у Донецькій області жінки-бойовика ОРДЛО. Учасниця терористичного угруповання "П'ятнашка" переховувалась від правосуддя.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Зазначається, що контррозвідці СБУ вдалося встановити місцезнаходження жінки. Вона є мешканкою Мирнограду на Донеччині, яка у 2014-му добровільно приєдналась до незаконних збройних формувань ОРДЛО. Там і одержала зброю та боєприпаси.

За версією слідства, після "курсу" підготовки у лавах бойовиків - брала активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на сході країни.

Проте з часом покинула угруповання і довго переховувалась від правосуддя.

СБУ повідомила затриманій про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи теророрганізації) ККУ. Наразі вирішують питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

Також триває розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, котрі причетні до злочинів проти нацбезпеки країни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що співробітники СБУ затримали на Луганщині екс-бойовика невизнаної "ЛНР", який втік з ОРДЛО заради української пенсії.