RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Подробиці смертельного вибуху у Кропивницькому: у справі замішані газовики

У результаті смертельного вибуху в багатоповерхівці Кропивницького вибило вікна в 74 квартирах, а під час пожежі з житлового будинку евакуювали 27 людей.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Сьогодні".

"За попередньою інформацією, внаслідок вибуху газоповітряної суміші сталася пожежа саме в квартирі на другому поверсі на площі 60 квадратних метрів", - кажуть у ДСНС.

Рятувальники евакуювали 27 людей. Через потужний вибух 74 квартири залишились без вікон. Поки що невідомо, скільки квартир непридатні для проживання. Крімс цього, ДСНС повідомила, що руйнувань несучих конструкцій немає.

Хто постраждав

Унаслідок вибуху на місці події виявили загиблого чоловіка та троє постраждалих, двоє з яких діти 8 та 13 років. Усі вони проживали в квартирі, де сталася пожежа.

Постраждалі діти - дві дівчинки, які наразі перебувають у лікарні. За попередньою інформацією, немає загроз їхньому життю. У молодшої опіки приблизно 35% тіла, у старшої – 10%.

Ймовірна причина вибуху

Сусіди стверджують, що в будинку в квартирі на 3 поверсі працювала бригада газовиків. Які саме роботи вони виконували, з'ясовуватимуть правоохоронці. Також люди зазначають, що від ранку відчували запах газу в під'їзді.

Раніше "Апостроф" повідомляв про вибух газу в житловому будинку в Чернівцях: є жертви.