RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗСУ зазнали нових втрат на Донбасі: названо кількість загиблих та поранених

У суботу, 19 лютого, внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ загинули двоє українських військовослужбовців, ще четверо поранено.

Про це повідомляє пресслужба Операції об’єднаних сил.

"Станом на 17:00 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 70 порушень, 60 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - йдеться у повідомленні.

Двоє українських військовослужбовців зазнали осколкових поранень, несумісних із життям. Ще четверо поранених бійців перебувають у лікувальних закладах.

Було обстріляно Гранітне, Болотяне, Водяне, Широкине, Миронівський, Лопаскіне, Причепилівку, Сизе, Новогригорівку, Старий Айдар та Богданівку. Двічі на початку доби ворожим вогнем накривало Лобачево, Південне, Луганське, Авдіївку, Опитне, Станицю Луганську та Трьохізбенку. Тричі було обстріляно Новоселівку, Новогнатівку, Світлодарськ, Травневе, Нью-Йорк, Новолуганське, Шуми та Зайцеве. Чотири рази з початку доби окупанти атакували Старогнатівку, Новозванівку, Кримське, Мар'їнку. П'ять обстрілів накрило Щастя та Троїцьке, шість – Новотроїцьке.

Використовувалися артилерія, міномети та кулемети різних калібрів, гранатомети, у тому числі протитанкові, а також протитанкові ракетні комплекси, стрілецька зброя.

Крім того, лінію зіткнення на Донеччині перетинав ворожий безпілотний літальний апарат, імовірно "Орлан-10".

Нагадаємо, народні депутати від "Слуги народу", члени комітету Верховної ради з питань нацбезпеки та іноземні журналісти сьогодні потрапили під обстріл на Донбасі.