RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Знову хакери? Сайти Ради та Кабміну несподівано "лягли"

23 лютого в Україні знову не працює низка сайтів. Це може бути чергова атака хакерів, які останнім часом сильно активізувалися.

Про це повідомляє "Апостроф".

Станом на 16.30 23 лютого в недоступному для користувачів стані знаходяться сайти Верховної Ради України, Кабінету міністрів, Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України.

Водночас офіційні сайти Міноборони, МВС, Нацгвардії, МОЗ та Міносвіти працюють нормально.

Офіційної реакції поки що немає, але це можливо чергова хакерська атака.

Окрім того, сьогодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що на його особисті рахунки теж припав удар. Хакери намагалися зламати банківські рахунки спікера та всієї його родини. Він закликав українців до обережності, а також порадив їм змінити паролі та максимально захистити свої особисті дані.

"Верховну Раду "замінували". Нікого не впускають, триває перевірка будівлі", - також повідомляє прес-секретар Руслана Стефанчука

Нагадаємо, 15 лютого хакери атакували низку сайтів в Україні – кілька банків, сайт Міністерства оборони та Збройних сил. Після цього у США запропонували допомогти Україні розслідувати небувалу за потужністю кібератаку. Експерти заявили, що у цих кібератаках чітко читається російський слід. Це частина воєнного вторгнення РФ в Україну.