RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Чи є на заправках брак бензину: з'явилася детальна відповідь

На заправках України виник дефіцит палива.

Росія бомбить українські міста: всі подробиці масштабної війни

Про це на брифінгу заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Щодо палива на заправках - спекулятивний високий попит, тому є дефіцит палива. Тепер вирішується, як ми вирішуватимемо ці питання. Тобто те, як і в якій кількості ми завозитимемо паливо на автозаправки. Проблема з паливом невелика є", - сказав він.

Він додав, що крім підприємств, які зазнали прямого нападу збройних сил РФ, решта працює в режимі надзвичайної ситуації.

"Банківський сектор працює у штатному режимі, введено ліміти до 100 тис. грн на зняття готівки. Кілька годин тому були часткові перебої з можливістю оплатити карткою, це всі локальні прояви кібератак, які йдуть нашими галузями" , - розповів Подоляк.

Він наголосив, що в енергетиці все працює.

"АЕС, ГЕС усі працюють у штатному режимі, там, безумовно, посилена охорона, але вона вже була посилена протягом кількох тижнів. Сьогодні там виставлена додаткова охорона. У нас немає сьогодні блекаутів поки що ніяких. та мобільного зв'язку. Все працює у штатному режимі з окремими навантаженнями, які є на окремих напрямках – ми намагаємося це все швидко влаштувати", - додав радник.

Як повідомляв "Апостроф", запасів продуктів на складах мережевих магазинів вистачить на 15-20 днів .