RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Нелегкий день: офіцер Нацгвардії розповів, як обороняли аеропорт у Гостомелі

У Гостомелі тривають запеклі бої за аеропорт між Збройними силами України та окупаційними силами Російської Федерації.

Офіцер Нацгвардії Харитон Старський розповів у Facebook про жахливі труднощі, з якими зіткнулися українські військові 24 лютого 2022 року.

За його словами, зараз у Гостомелі перебуває приблизно 1 батальйон окупантів. Їх підтримує штурмова авіація, серед якої 34 вертольоти, а також бомбардувальники та винищувачі сімейства "Су" та так звані "Алігатори" (ударні вертольоти Ка-52). За словами Старського, нацгвардійцям вдалося збити щонайменше 3 вертольоти противника (а можливо і 5).

Якийсь час тому їм довелося відступити від аеропорту і почати тримати оборону в іншому місці.

"Ми забрали прапор і відійшли з мінімальними втратами, коли закінчилися ПЗРК і БК для З/У. Наша арта та винищувачі відпрягли базу та злітку, працювали за рас десантом. Протидіяти "сушкам" та "алігаторам" стрільковухою було не реально. На цей момент " Ударна міць бригади утримує ворога в іншому місці, тому за гелікоптерами відпрацювали мінімальними силами", - розповів Старський.

При цьому він додав, що особливу звитягу сьогодні виявили "звичайні українські терміновики".

"Переважно лютували звичайні українські строковики з батальйону забезпечення. Недарма підготували його в найкращих традиціях Гостомеля. За моїми підрахунками, у ході бою знищили більше взводу росіян. Гвардійці справжні воїни, все люто сьогодні повоювали і боротимуться до перемоги без променів". , – резюмував офіцер.

Раніше ми також повідомляли про те, що Байден розповів, які санкції ведуть проти Росії.