RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Під час обстрілу Гостомеля окупантами було знищено легендарний український літак Мрія

Російсько-окупаційні війська внаслідок повітряної атаки на аеродром Гостомеля знищили найбільший в світі літак "Мрія".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначають інсайдери журналістів, найбільший в світі український літак "Мрія" був знищений в перший день вторгнення РФ до України. Дані порталу Flight Radar підтверджують, що після 5 лютого повітряне судно перебувало на аеродромі Гостомеля та нікуди не вилітало.

Інформацію о знищенні "Мрії" також підтвердив мер Бучі Анатолій Федорук. За словами міського голови, найбільший в світі літак росіяни атакували 24 лютого - в перший день військового вторгнення.

"Після 5-го авіанальоту розбомбили "Мрію" повністю. Це трапилось в перший день. Обстрілювали з вертольотів", - підкреслив Федорук у спілкуванні з журналістами.

Інсайдери "Радіо Свобода" зазначають, що з аеродрому Гостомеля до початку повномасштабного вторгнення Росії вдалося вилетіти іншим літакам, зокрема АН-124-100 "Руслан" з бортовим номером UR-82007.

В "Укроборонпромі" зазначили, що для відновлення знищеної "Мрії" треба виділити $3 млрд і Україна зробить усе, щоб країна-агресор виконала усі работи за свій рахунок.

"Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 "Мрія". Це відбулося на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом, де перебував літак... Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше $3 млрд та понад 5 років", - йдеться у повідомленні.

Найбільший в світі літак "Мрія" перебував на ремонті на аеродромі Гостомеля, тому не мав змогу заздалегідь вилетіти з України.

Раніше ми розповідали, що в Гостомелі українські військові ліквідували колону кадировців.