RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

США оголосили війну російським олігархам: що на них чекає

Президент США Джо Байден, у ніч 2 березня, заявив, що Мін'юст США створює спеціальну робочу групу для розслідування злочинів російських олігархів.

Про це він сказав, виступаючи зі щорічним посланням Про становище країни перед Палатою представників та Сенатом Конгресу, яке транслювала низка американських каналів.

"Шість днів тому Путін вирішив потрясти самі основи вільного світу. Він вирішив, що він зможе зігнути нас, підкорити, але він помилився. Він зіткнувся з тією стіною, якої навіть не міг собі уявити. Він зіткнувся з українським народом. Президент Зеленський, українці - ви надихаєте весь світ. Громадяни, які своїми тілами перекривають рухи танків. Українські студенти, вчителі - всі перетворилися на солдатів. І в цій боротьбі Зеленський, виступаючи перед Європейським парламентом, сказав: "Світло переможе пітьму ", - сказав Байден.

Він наголосив, що напад на Україну був нічим не обґрунтованим.

"Путін думав, що посварить нас з Європою, але він помилився. Ми разом, ми сильні, ми готуємо коаліцію зі волелюбними країнами Європи, щоб віч-на-віч зустрітися з Путіним. Ми боролися з російською брехнею, використовуючи тільки правду. І тепер вільний світ закликає Путіна до відповіді. Путін ізольований від світу як ніколи раніше в історії. Разом із нашими союзниками ми вдаємося до потужних економічних санкцій", - додав він.

Глава Білого дому заявив Путіну та російським олігархам, які вкрали мільярди доларів внаслідок правління нинішнього режиму, що США ставлять на цьому крапку.

"Ми відрізаємо доступ Росії до технологій, що позбавить їх економіку сили і послабить армію. Сьогодні я кажу російським олігархам і корумпованим лідерам, які отримали мільйони доларів від влади, - вистачить. Міністерство юстиції збирає спеціальну робочу групу для розслідування злочинів російських олігархів. Ми обєднуємо сили з нашими європейськими союзниками, щоб забрати ваші яхти, ваше елітне житло, ваші приватні літаки. Ми йдемо за вашими нечесно нажитими багатствами", – сказав він.

При цьому він зазначив, що через санкції, введені Заходом проти РФ, російський фондовий ринок втратив 40% капіталізації, і запевнив, що американські санкції щодо Росії матимуть ефект тільки на російську економіку, а влада США робитиме все, щоб захистити американців від можливого впливу рестрикцій

Байден також оголосив, що Сполучені Штати приєднуються до своїх партнерів та закривають небо для російських літаків.

Як повідомляв "Апостроф", США відкриють резерви і збиватимуть ціну нафти, щоб послабити економіку Росії.