RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Диверсанти не дрімають: у СБУ відзвітували про затримання агентів РФ у регіонах

Працівники Служби безпеки продовжують знешкоджувати агентів, диверсантів і спільників російських спецслужб в Україні. Зачистку проводять по всій країні.

Про це повідомляє СБУ у соцмережі Facebook.

У відомстві розповіли, що, зокрема, ворог прагне залучити колишніх українських військових до відкритої та підпільної війни.

У СБУ відзвітували про результати боротьби з диверсантами:

Донецька область

Затримали ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка прибула в Україну за день до повномасштабного вторгнення з Криму. Планували здійснити розвідку щодо блокпостів і пунктів дислокації українських ЗСУ, вчинити диверсії та підготувати плацдарм для подальшої зачистки основними російськими військовими силами. Їх уже допитали.

Харківська область

Затримали коригувальника вогню, який передавав спецслужбам РФ дані про розташування військових складів та об‘єктів критичної інфраструктури України. Він наводив реактивну артилерію на житлові квартали.

Закарпатська область

Викрили агента ФСБ Росії, який збирав інформацію відношення мешканців західної України до Росії на тлі війни. Шпигуна затримали в одному з населених пунктів.

Дніпро

Затримали двох мешканців Дніпра, які виступали за підтримку "русского мира". Один з них фотографував військові об’єкти України. У ноутбуці знайшли план-схему Оперативного командування "Схід". Інший затриманий збирав інформацію про місця розташування блок-постів у Дніпрі, її передавав кураторам через мітки на Google карті.

Київ

Затримали двох братів-пропагандистів з проросійськими та пробілоруськими поглядами. Виявили дані про тісну співпрацю зі спецслужбами. Вони хотіли розхитати внутрішню ситуацію для "потрібної" інформаційної картинки.

Раніше ми писали, що контррозвідка затримала агента спецслужб Росії, який фотографував і знімав на відео стратегічні й військові об’єкти області для подальших диверсій.