RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Нові цілі нацистів – Дніпро, Луцьк та Івано-Франківськ: фото та відео наслідків обстрілів

У п'ятницю, 11 березня, російські фашисти намітили собі нові цілі, вперше за весь час війни вони завдали авіаудари по Дніпру та Луцьку, також вони підірвали аеропорт в Івано-Франковську.

"Апостроф" зібрав все що відомо про ряд вибухів у цих містах.

Дніпро

Три авіаудари близько 06:10 ранку були завдані поблизу дитячого садку, багатоквартирного житлового будинку, а також окупанти влучили у двоповерхову взуттєву фабрику, яка почала горіти. Все це відбувалось у Новокодатському районі. За попередньою інформацією ДСНС, загинула одна людина. Для того, щоб ліквідувати наслідки вибухів, було залучено 20 рятувальників та 4 одиниці техніки.

Фото: t.me/dnepr_operativ

Фото: t.me/dnepr_operativ

Луцьк

Внаслідок обстрілу аеродрому в Луцьку, як уточнив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, виявили двох загиблих військовослужбовців, поранених – шість. Мер Луцьку Ігор Поліщук поінформував, що не спрацювала система оповіщення перед авіадуаром, як і в Івано-Франківську. Це питання наразі вирішує військова адміністрація. Вибухи було чутно о 5:00 ранку в одному із житлових кварталів.


Івано-Франківськ

За даними міського голови Руслана Марцінківа, окупанти завдали удару по аеропорту. Було чутно три вибухи. Не спрацювала система оповіщення перед авіадуаром.

"Прохання до всіх мешканців – не поширюйте відео чи фото поблизу місця вибуху. Зберігайте спокій, працюють відповідні служби", – наголосив він.

Мер закликав людей, які живуть поблизу аеропорту, виїхати по можливості подалі від цього об'єкту, або триматися подалі від вікон чи сховатися в укриттях заради своєї безпеки.

Поблизу місця вибуху тимчасово обмежили рух транспорту.

Російські окупанти підтвердили, що відбулись удари по військовим аеродромам Луцьку та Івано-Франківську. Про вибухи по взуттєвій фабриці, у районах дитсадку та жилих будинків у Дніпрі орки мовчать.

"Високоточною зброєю великої дальності завдано удару по об'єктах військової інфраструктури України, виведені з ладу військові аеродроми в Луцьку та Івано-Франківську", - стверджують Міноборони РФ.

Читайте також наш матеріал: Евакуація населення та успішні контратаки ЗСУ: хроніка війни в Україні 11 березня