RU  UA

Слово російського офіцера виявилося брехнею: журналіст розповів, як став заручником окупантів

Журналіст та ведучий Апостроф TV Руслан Вінніченко разом із десятками мирних жителів став заручником російських окупантів у Гостомелі. Перед цим нацисти обстріляли житлові будинки.

Про це він розповів в ефірі Апостроф TV.

На запитання, коли прийшли окупанти та взяли у заручники мешканців, він відповів:

“Це було 4 березня, п'ятниця, середина дня. Спочатку до будинку під'їхали БМП та російські танки, і почали просто гатити по дому. Вони добре знали, що там немає жодних озброєних людей. Але вони від'їхали та почали розстрілювати будівлю”.

Вінніченко сказав, що у його квартирі у стелі залишилися частини мін та снарядів. Він зі своєю дівчиною ховався біля ліфтової шахти всередині будинку – якщо будинок знесе, це місце знесе останнім.

“Вибігати на вулицю, бігти кудись у підвал – вже не було сенсу. Адже вони просто під будинком. Раптом я почув швидкі кроки на сходах. Я зрозумів, що вони. Заздалегідь я повидаляв із соцмереж все, що пов'язано з моєю роботою, професійною діяльністю – все відео, фотографії”, – продовжив журналіст.

Він розповів, що до них підійшли та забрали телефони.

“Російський офіцер дав нам слово, що завтра повернуть. Також дав слово, що із нашими квартирами нічого не буде. Але він збрехав. Слово російського офіцера виявилося звичайною брехнею. Нас відправили до підвалу мого будинку, де було 60 людей. За моєю інформацією, у сусідньому будинку було у підвалі 90 людей. Ще в одному – 40 людей”, – додав Руслан Вінніченко.

Детальніше читайте у матеріалі: Тиждень у підвалі під дулами окупантів: історія полоненого ведучого Апостроф TV, якому вдалося вирватися з лап росіян